Recept

Kynuté pivní preclíčky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 37306
Kategorie: Přílohy

Ingredience

1 kávová lžička Cukr krupice
25 g Droždí
100 g Máslo čerstvé
400 g Mouka polohrubá
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
220 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
0,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
Na posypání
1 polévková lžíce Sůl hrubozrnná

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 583 kcal
Kilojoule 2 440kJ
22% Sacharidy 78 g
31% Tuky 24 g
153% Sodík 3 g
27% Bílkoviny 15 g

Kynuté pivní preclíčky postup přípravy receptu:

1

V míse utřeme droždí s cukrem, přimícháme dvě lžíce vlažného piva, lžíci mouky a na teple necháme vzejít. Poté vsypeme mouku, vlijeme rozpuštěné máslo, zbylé pivo (bez jedné lžíce), žloutek, sůl, pepř a vypracujeme hladké těsto. Pod utěrkou těsto necháme na teple vykynout.

2

Z vykynutého těsta nakrájíme stejné kousky, z nich vyválíme válečky, stočíme je do tvaru preclíku, vložíme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme bílkem rozšlehaným se lžící piva a posypeme hrubou solí. Preclíky pečeme v předehřáté troubě, až zezlátnou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept