Jednoduchý recept

Pizza s gorgonzolou a dýní

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (30%)
ID receptu: 37307

Ingredience

1 kávová lžička Cukr krupice
7 g Droždí sušené
400 g Dýně
1 ks Hrušky
175 g Mouka pšeničná celozrnná
175 g Mouka pšeničná hrubá
4 polévková lžíce Olej olivový
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 kávová lžička Sůl
100 g Sýr Gorgonzola
2,5 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 550 kcal
Kilojoule 2 299kJ
21% Sacharidy 77 g
16% Tuky 12 g
29% Sodík 578 mg
31% Bílkoviny 17 g

Pizza s gorgonzolou a dýní postup přípravy receptu:

1

Droždí a cukr smícháme se 4 lžícemi vody v odměrné nádobě, dáme na teplé místo a necháme 15 minut, až směs vzejde.

2

Celozrnnou a hrubou mouku smícháme v míse se solí, uděláme uprostřed důlek, přidáme 2 lžíce olivového oleje, směs droždí a zbytek vody. Vypracujeme těsto. Přemístíme ho na vál a zpracováváme, až zvláční. Těsto vrátíme do mísy, přikryjeme a necháme 30 minut kynout. Poté ho vyndáme a zpracujeme ho 2 minuty. Rozválíme těsto do tvaru oválu a položíme ho na olejem potřený plech, okraje vytáhneme co nejvíc do stran.

3

Do zapékací mísy vložíme dýni nakrájenou na kostičky, pokapeme olivovým olejem a pečeme 20 minut. Těsto pokryjeme na plátky nakrájenou hruškou a dýní, potřeme olejem ze zapékací nádoby. Posypeme gorgonzolou a v předehřáté troubě pečeme 15 minut při teplotě 200 stupňů.

4

Poté ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept