Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 37309
Kategorie: Předkrmy

Ingredience

1 kávová lžička Cukr krupice
40 g Droždí
120 g Máslo čerstvé
300 g Mouka pšeničná hladká
150 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
0,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
Na náplň
1 ks Cibule
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 polévková lžíce Petržel - nať
50 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
0,5 kávová lžička Sůl
80 g Šunka dušená
60 g Sýr Eidam cihla 30%
Na potření
1 ks Vejce slepičí
Na posypání
1 polévková lžíce Sůl hrubozrnná

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 713 kcal
Kilojoule 2 985kJ
17% Sacharidy 62 g
55% Tuky 41 g
165% Sodík 3 g
41% Bílkoviny 23 g

Plněné pivní rohlíky postup přípravy receptu:

1

Z rozdrobeného droždí, dvou lžic vlažného piva, cukru a lžíce mouky uděláme kvásek a na teple necháme vzejít. Do mísy prosejeme mouku se solí, vlijeme rozšlehané vejce, rozpuštěné máslo, kvásek a vypracujeme hladké těsto. Pod utěrkou těsto necháme na teple vykynout.

2

V mezičase na másle zpěníme drobně pokrájenou cibuli, na nudličky nakrájenou šunku, sůl, pepř, pivo a dusíme, až se pivo vydusí. Poté vmícháme jemně pokrájenou petrželovou nať a nastrouhaný sýr.

3

Na vále rozválíme z vykynutého těsta kolo, z něj vykrájíme osm trojúhelníků. Do středu každého trojúhelníku dáme nádivku a trojúhelník srolujeme ke špičce. Hotové rohlíky klademe na plech vyložený pečicím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme hrubou solí a pečeme v předehřáté troubě zhruba dvacet minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept