Jogurtová panna cotta s nektarinkovým želé - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jogurtová panna cotta s nektarinkovým želé
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 3731 |
Kategorie: | Poháry |
Ingredience
375 ml | Džus jablečný |
500 ml | Jogurt bílý |
2 polévková lžíce | Med včelí |
4 ks | Nektarinka |
1 polévková lžíce | Voda z pomerančových květů |
4 plátek | Želatina bílá plátky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 17,9mg |
Draslík | 514,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 469,1mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 42,2mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Džus jablečný, Jogurt bílý, Med včelí, Nektarinka, Želatina bílá plátky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Voda z pomerančových květů mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jogurtová panna cotta s nektarinkovým želé postup přípravy receptu:
1 | Želatinu namočíme do studené vody. Mezitím zahřejeme v kastrůlku jogurt s medem, odstavíme a vmícháme 2 plátky želatiny. Směs rozdělíme do 4 vyšších pohárků a necháme ztuhnout v lednici. |
2 | Zahřejeme jablečný džus, přidáme pomerančovou vodu, odstavíme a vmícháme zbytek želatiny. |
3 | Do vychlazených pohárků položíme na jogurt nektarinku, uvařenou v páře a vychlazenou, zalijeme připraveným želé a opět dáme do lednice. Když dezert ztuhne, podáváme. |