Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 37312
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

Na těsto
100 g Máslo čerstvé
250 g Mouka pšeničná hladká
50 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
0,5 kávová lžička Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
Na náplň
150 g Anglická slanina
1 špetka Muškátový oříšek
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
50 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
200 g Pórek
150 ml Smetana 16% (pochoutková)
3 ks Vaječný bílek slepičí
1 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 759 kcal
Kilojoule 3 177kJ
16% Sacharidy 56 g
67% Tuky 51 g
24% Sodík 480 mg
36% Bílkoviny 20 g

Pivní koláč pórkový postup přípravy receptu:

1

Na vále vypracujeme hladké těsto z prosáté mouky, změklého másla, žloutků, piva a soli. Těsto zabalíme do fólie a v chladničce necháme alespoň dvě hodiny odpočinout.

2

Poté těsto vložíme do koláčové formy, dno propícháme vidličkou a v mírně předehřáté troubě koláč 5 minut zapečeme.

3

V mezičase připravíme náplň. Na drobně nakrájené slanině dusíme pórek nakrájený na plátky, vmícháme žloutek, který jsme umíchali s pivem, smetanou, kořením a solí. Do mírně prochladlé náplně lehce vmícháme pevný sníh ze tří bílků.

4

Směs nalijeme na předpečený korpus a pečeme, až koláč zezlátne.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept