Pivní koláč pórkový - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pivní koláč pórkový
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 37312 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
Na těsto | |
---|---|
100 g | Máslo čerstvé |
250 g | Mouka pšeničná hladká |
50 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Na náplň | |
150 g | Anglická slanina |
1 špetka | Muškátový oříšek |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
50 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
200 g | Pórek |
150 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
3 ks | Vaječný bílek slepičí |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 351,9mg |
Draslík | 242,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,0mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 34,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Anglická slanina, Muškátový oříšek, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Pórek, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pivní koláč pórkový postup přípravy receptu:
1 | Na vále vypracujeme hladké těsto z prosáté mouky, změklého másla, žloutků, piva a soli. Těsto zabalíme do fólie a v chladničce necháme alespoň dvě hodiny odpočinout. |
2 | Poté těsto vložíme do koláčové formy, dno propícháme vidličkou a v mírně předehřáté troubě koláč 5 minut zapečeme. |
3 | V mezičase připravíme náplň. Na drobně nakrájené slanině dusíme pórek nakrájený na plátky, vmícháme žloutek, který jsme umíchali s pivem, smetanou, kořením a solí. Do mírně prochladlé náplně lehce vmícháme pevný sníh ze tří bílků. |
4 | Směs nalijeme na předpečený korpus a pečeme, až koláč zezlátne. |