Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 37315
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

500 g Mouka pšeničná hladká
1 špetka Pepř černý mletý
200 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
0,5 kávová lžička Sůl
250 g Tuk
Na náplň
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Cukr krupice
1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
100 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
120 g Slanina vepřová
2 polévková lžíce Strouhanka
0,5 kávová lžička Sůl
450 g Zelí hlávkové bílé
Na potření
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 826 kcal
Kilojoule 3 457kJ
20% Sacharidy 72 g
70% Tuky 53 g
20% Sodík 407 mg
25% Bílkoviny 14 g

Pivní závin zelný postup přípravy receptu:

1

Na vále vypracujeme hladké těsto z prosáté mouky, změklého tuku, piva, soli a pepře. Těsto zabalíme do fólie a necháme asi hodinu v chladničce.

2

V mezičase slaninu a cibuli drobně pokrájíme a zpěníme. Když začne cibule zlátnout, vmícháme jemně nakrájené zelí, vlijeme pivo, přidáme sůl, pepř, cukr, ocet a pod poklicí dusíme, až je zelí měkké. Hotové zelí necháme prochladnout.

3

Z těsta vyválíme plát, posypeme ho strouhankou, poklademe zelím, zavineme a potřeme rozšlehaným vejcem. Závin přeložíme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě, až závin zezlátne.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept