Zelenina smažená - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelenina smažená
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 37327 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
8 ks | Bílá cibulka |
2 stroužek | Česnek |
225 g | Cuketa |
1 ks | Lilek |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Olej sezamový |
2 polévková lžíce | Omáčka sójová |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
2 polévková lžíce | Rajčatová pasta |
1 polévková lžíce | Víno rýžové čínské |
225 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 762,2mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,8mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cuketa, Lilek, Olej sezamový, Rajčata loupaná (konzervovaná), Rajčatová pasta, Víno rýžové čínské, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bílá cibulka, Olej olivový, Omáčka sójová, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelenina smažená postup přípravy receptu:
1 | Rozehřejeme ve woku olivový olej, přidáme mladé cibulky rozkrájené na půlky a lilek nakrájený na kostičky, smažíme 5 minut. Přidáme kolečka cukety, rozetřený česnek, pokrájené žampiony, rajčatovou pastu, nakrájená rajčata a smažíme 5 minut. Poté pod pokličkou dusíme dalších 10 minut. Přidáme sezamový olej, sójovou omáčku a rýžové víno a vaříme 1 minutu. |
2 | Smaženou zeleninu posypeme bazalkou a pepřem a ihned podáváme. |