Kuřecí řízky ve sněhovém těstíčku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí řízky ve sněhovém těstíčku
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | pavlickova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (23%) |
ID receptu: | 37329 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Kuřecí prsa |
2 polévková lžíce | Mléko polotučné |
80 g | Mouka pšeničná hladká |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
250 ml | Smetana sladká 12% |
2 g | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
2 polévková lžíce | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 472,4mg |
---|---|
Cholesterol | 248,0mg |
Draslík | 431,6mg |
Vláknina | 39,8mg |
Vitamín A | 30,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,2mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Smetana sladká 12% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí řízky ve sněhovém těstíčku postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí řízky omyjeme, osušíme, nakrájíme a jemně naklepeme. Potom maso osolíme a opepříme. |
2 | Připravíme těstíčko, ve kterém budeme maso obalovat. Na těstíčko potřebujeme 1 celé vejce, 80 g hladké mouky, 2 lžíce vína, 2 lžíce mléka, sůl a pepř dle chuti, ze 2 bílků sníh. |
3 | Maso namočíme do těstíčka a opékáme na rozpáleném oleji. Po osmažení vložíme do pekáčku nebo zapékací misky. K masu přilijeme smetanu a zvolna pečeme ve středně horké troubě, dokud smetana nezmizí a nezůstane jenom šťáva. |