Medová kynutá buchta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Medová kynutá buchta
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 3733 |
Kategorie: | Buchty |
Ingredience
1 špetka | Citronová kůra |
1 ks | Cukr vanilka |
20 g | Droždí |
1 hrst | Hrozinky |
1 hrst | Mandle |
70 g | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Med včelí |
300 ml | Mléko polotučné |
500 g | Mouka polohrubá |
1 polévková lžíce | Strouhanka |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 49g |
---|---|
Cholesterol | 122,5mg |
Draslík | 178,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 129,9mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Droždí, Hrozinky, Mandle, Med včelí, Strouhanka, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Medová kynutá buchta postup přípravy receptu:
1 | Vložíme do mísy mouku, kvásek z části mléka, droždí a 3 lžíce medu. |
2 | V další míse utřeme máslo, žloutky, vanilkový cukr a citr.kůru. Smícháme s obsahem první mísy, dolijeme zbytek mléka a přidáme rozinky. V teple necháme kynout. |
3 | Vymažeme máslem formu, vysypeme strouhankou a vyložíme plátky mandlí. Těsto vlijeme do formy a pečeme na 200 stupňů 40 minut. |
4 | Upečený moučník pocukrujeme. |