Vepřové kotlety po indicku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové kotlety po indicku
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 37330 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
200 g | Jogurt bílý |
0,5 kávová lžička | Kardamom |
0,5 kávová lžička | Kmín drcený |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
700 g | Vepřové kotlety |
0,5 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 127,3mg |
Draslík | 801,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,8mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Jogurt bílý, Kardamom, Kmín drcený, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Sůl, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové kotlety po indicku postup přípravy receptu:
1 | Z omytých kotlet odřízneme do poloviny maso od kosti, kotlety mírně naklepeme a po okrajích nařízneme. |
2 | V misce rozetřeme česnek s nastrouhanou cibulí, přidáme kmín, zázvor, pepř, mletou papriku, kardamom, sůl a vše dobře promícháme. |
3 | Připravenou směsí potřeme kotlety, vložíme je do mísy a zalijeme jogurtem. Necháme několik hodin odležet. |
4 | Kotlety vyjmeme z marinády a osmažíme po obou stranách na pánvi na oleji. |
5 | Vhodnou přílohou je dušená rýže. |