Salát se zelenou fazolkou a raky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát se zelenou fazolkou a raky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | nik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (34%) |
ID receptu: | 37331 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 ks | Cibule červená |
400 g | Fazolky ve slaném nálevu - sterilované |
100 g | Hříbky čerstvé |
2 špetka | Kmín celý |
2 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
20 ks | Rak říční |
0,5 polévková lžíce | Sůl |
2 l | Voda pitná |
zálivka | |
---|---|
2 špetka | Cukr krupice |
4 polévková lžíce | Ocet Sherry |
8 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
0,5 kávová lžička | Pepř bílý |
0,5 kávová lžička | Sůl mořská |
Salát se zelenou fazolkou a raky | |
1 dl | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 570,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,0mg |
Vitamín E | 14,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Fazolky ve slaném nálevu - sterilované, Hříbky čerstvé, Kmín celý, Kopr čerstvý, Rak říční, Sůl, Voda pitná, Cukr krupice, Pepř bílý, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Olej olivový, Ocet Sherry, Olej olivový extra panenský, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát se zelenou fazolkou a raky postup přípravy receptu:
1 | Kopr omyjeme, polovinu nadrobno nakrájíme a polovinu snítek odložíme na ozdobu. Nakládané zelené fazolky scedíme z nálevu a necháme je okapat. Pak je v míse smícháme s pokrájeným koprem. |
2 | Do hrnce dáme vařit 2 litry vody s 1 dl bílého vína, 0.5 lžíce soli a 2 špetkami kmínu. Když se začne vařit, ponoříme do ní raky, které jsme předtím velmi důkladně očistili. Vaříme 5 minut, hrnec s kapry odstavíme z plotny a necháme je ještě 5 minut v horké vodě. Pak je scedíme, ocas a klepeta odkroutíme a odstraníme střívko. |
3 | Očistíme malé plodnice čerstvých hříbků, omyjeme je, osušíme a pokrájíme na plátky. Červenou cibuli očistíme, rozpůlíme a pokrájíme na tenké proužky. |
4 | Připravíme zálivku: sherry ocet smícháme s extra olivovým olejem, přimícháme sůl podle chuti (až 0.5 lžičky), 2 špetky cukru, 0.5 lžičky bílého pepře. |
5 | V pánvi rozpálíme 2 lžíce olivového oleje a krátce, asi 1 minutu, hříbky restujeme dozlatova. Dáme je do misky, přidáme k nim cibuli a zalijeme zálivkou. Promícháme a necháme 5-10 minut odpočinout. |
6 | Fazolky dáme na plochou mísu a zalijeme připravenou směsí cibulky s hříbky. Na upravené fazolky položíme raky, ozdobíme snítkami kopru a podáváme. |