Grilovaná vepřová žebírka s hořčicovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 32 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilovaná vepřová žebírka s hořčicovou omáčkou
Celkový čas: | 32 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 37332 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
80 g | Anglická slanina |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
700 g | Vepřová žebra |
hořčicová omáčka | |
---|---|
40 g | Hořčice plnotučná |
1 polévková lžíce | Křen |
150 g | Majonéza |
1 špetka | Sůl |
2 polévková lžíce | Víno bílé |
0,5 kávová lžička | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 155,4mg |
Draslík | 468,3mg |
Vláknina | 590,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Olej rostlinný, Sůl, Vepřová žebra, Křen, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Hořčice plnotučná, Majonéza, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilovaná vepřová žebírka s hořčicovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | V misce smícháme majonézu s hořčicí. Přidáme nastrouhaný křen, worcester a přilijeme víno. Vše dobře promícháme a osolíme. Omáčku necháme nejméně 30 minut odležet. |
2 | Omytá žebírka mírně naklepeme a po okrajích nařízneme. Maso osolíme, opepříme, potřeme olejem a necháme chvíli v chladu odpočinout. |
3 | Potom na kažou porci masa položíme plátek anglické slaniny a žebírka grilujeme po každé straně 4-6 minut. |
4 | Hořičocovu omáčku podáváme zvlášť, vhodnou přílohou jsou různě upravené brambory. |