Jednoduchý recept

Kuřecí řízky v ostré marinádě

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (23%)
ID receptu: 37333

Ingredience

1 ks Cibule
1 kávová lžička Hořčice
400 g Kuřecí prsa
20 g Mouka pšeničná hladká
10 polévková lžíce Olej rostlinný
2 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
2 g Sůl
1 ks Vejce slepičí
2 stroužek Česnek
3 špetka Koření Orientální
1 kávová lžička Polévkové koření

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 215 kcal
Kilojoule 901kJ
4% Sacharidy 14 g
9% Tuky 7 g
17% Sodík 343 mg
43% Bílkoviny 24 g

Kuřecí řízky v ostré marinádě postup přípravy receptu:

1

Kuřecí maso omyjeme a osušíme. Nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme.

2

Takto připravené maso naložíme do marinády z 1 vejce, 2 lžic oleje, 2 lžic solamylu, 2 ks rozmačkaných stroužků česneku, malé cibule nakrájené na malé kousky, 1 lžičky hořčice, soli, koření Adamovo žebro nebo orientální, pár kapek polévkového koření maggi.

3

Do této marinády vložíme kuřecí maso a necháme uležet.

4

Když ho vyjmeme z marinády, ještě namočené obalíme ve hladké mouce.

5

Na rozehřátém oleji maso osmažíme dozlatova.

Poznámka

Doporučujeme marinovat maso přes noc.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept