Kuřecí řízky v ostré marinádě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí řízky v ostré marinádě
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 50 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | pavlickova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (23%) |
ID receptu: | 37333 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Hořčice |
400 g | Kuřecí prsa |
20 g | Mouka pšeničná hladká |
10 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 polévková lžíce | Solamyl - bramborový škrob |
2 g | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
3 špetka | Koření Orientální |
1 kávová lžička | Polévkové koření |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 125,3mg |
Draslík | 436,0mg |
Vláknina | 980,0mg |
Vitamín A | 30,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,8mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Kuřecí prsa, Mouka pšeničná hladká, Solamyl - bramborový škrob, Koření Orientální, Polévkové koření mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí řízky v ostré marinádě postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí maso omyjeme a osušíme. Nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. |
2 | Takto připravené maso naložíme do marinády z 1 vejce, 2 lžic oleje, 2 lžic solamylu, 2 ks rozmačkaných stroužků česneku, malé cibule nakrájené na malé kousky, 1 lžičky hořčice, soli, koření Adamovo žebro nebo orientální, pár kapek polévkového koření maggi. |
3 | Do této marinády vložíme kuřecí maso a necháme uležet. |
4 | Když ho vyjmeme z marinády, ještě namočené obalíme ve hladké mouce. |
5 | Na rozehřátém oleji maso osmažíme dozlatova. |
Poznámka
Doporučujeme marinovat maso přes noc.