Brambory zapečené s pohankou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory zapečené s pohankou
Brambory zapečené s pohankou
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 37335 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
600 g | Brambory |
30 g | Česnek |
100 g | Cibule |
200 g | Klobása uzená |
5 g | Majoránka |
150 g | Okurky nakládané |
3 g | Pepř černý mletý |
250 g | Pohanka |
40 g | Sádlo škvařené |
10 g | Sůl |
15 g | Tuk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 10,6mg |
Draslík | 579,9mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 141,9mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Majoránka, Okurky nakládané, Sádlo škvařené, Sůl, Tuk mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása uzená, Pepř černý mletý, Pohanka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brambory zapečené s pohankou postup přípravy receptu:
1 | Pohanku důkladně propláchneme pod tekoucí vodou, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a uvaříme doměkka. Vařené brambory rozšťoucháme na kaši, cibuli nakrájíme nadrobno, klobásu na kolečka. |
2 | V pánvi rozehřejeme kousek sádla, přisypeme cibuli a osmahneme dozlatova. K cibuli přidáme kolečka klobásy a prohřejeme. Brambory, pohanku, klobásu s cibulí spolu dobře promícháme, osolíme, opepříme, přimícháme prolisovaný česnek, majoránku, vložíme do tukem vymazaného pekáčku, vložíme do vyhřáté trouby a dáme péct. Pečeme asi 30 minut, pokrm rozdělíme na talíře a doplníme kyselou okurkou. |