Jednoduchý recept

Velikonoční nádivka se sádlem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 37336

Ingredience

40 g Kopřiva
200 ml Mléko polotučné
4 g Pepř černý mletý
20 g Petržel kudrnka
100 g Párky Frankfurtské
8 ks Rohlíky bílé
80 g Sádlo škvařené
15 g Sůl
200 g Uzené maso vařené
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 737 kcal
Kilojoule 3 082kJ
12% Sacharidy 43 g
70% Tuky 53 g
62% Sodík 1 g
33% Bílkoviny 18 g

Velikonoční nádivka se sádlem postup přípravy receptu:

1

Do mísy rozklepneme vejce, oddělíme žloutky od bílků, z bílků vyšleháme sníh. Rohlíky nakrájíme na kostičky, vařené uzené maso na malé kostičky, párky na kolečka, kopřivy s petrželkou posekáme na jemno. Vše přimícháme do mísy ke žloutkům, přilijeme mléko, osolíme, opepříme, přidáme 60 gramů roztaveného sádla, sníh z bílků a vymícháme těsto. Zbytkem sádla vymastíme pekáček a těsto do něj vložíme. Pečeme ve vyhřáté troubě asi půl hodiny.

2

Nádivku naporcujeme a podáváme samostatně nebo jako přílohu k pečeným masům.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept