Velikonoční nádivka se sádlem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Velikonoční nádivka se sádlem
Velikonoční nádivka se sádlem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 37336 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
40 g | Kopřiva |
200 ml | Mléko polotučné |
100 g | Párky Frankfurtské |
4 g | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel kudrnka |
8 ks | Rohlíky bílé |
80 g | Sádlo škvařené |
15 g | Sůl |
200 g | Uzené maso vařené |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 225,8mg |
Draslík | 123,8mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,3mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kopřiva, Sádlo škvařené, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Párky Frankfurtské, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Rohlíky bílé, Uzené maso vařené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Velikonoční nádivka se sádlem postup přípravy receptu:
1 | Do mísy rozklepneme vejce, oddělíme žloutky od bílků, z bílků vyšleháme sníh. Rohlíky nakrájíme na kostičky, vařené uzené maso na malé kostičky, párky na kolečka, kopřivy s petrželkou posekáme na jemno. Vše přimícháme do mísy ke žloutkům, přilijeme mléko, osolíme, opepříme, přidáme 60 gramů roztaveného sádla, sníh z bílků a vymícháme těsto. Zbytkem sádla vymastíme pekáček a těsto do něj vložíme. Pečeme ve vyhřáté troubě asi půl hodiny. |
2 | Nádivku naporcujeme a podáváme samostatně nebo jako přílohu k pečeným masům. |