Jednoduchý recept

Švestková omáčka k vařenému masu

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 37337
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

10 g Citronová kůra
30 ml Citronová šťáva
1 špetka Cukr krupice
600 g Hovězí maso vařené
400 g Knedlík kynutý
80 g Máslo čerstvé
50 g Mouka pšeničná hladká
40 g Povidla švestková
3 g Skořice mletá
10 g Sůl
600 g Švestky
1000 ml Vývar z uzeného masa

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 726 kcal
Kilojoule 3 039kJ
19% Sacharidy 67 g
33% Tuky 25 g
39% Sodík 775 mg
64% Bílkoviny 36 g

Švestková omáčka k vařenému masu postup přípravy receptu:

1

Čerstvé švestky vypeckujeme, vložíme do hrnce, zalijeme uzeným vývarem a vaříme asi 30 minut.

2

Z másla a mouky usmažíme středně hnědou jíšku, opatrně ji přimícháme ke švestkám a provaříme. Ochutíme citronovou šťávou, citronovou kůrou, solí, cukrem a skořicí. Přidáme dvě lžíce povidel a vaříme ještě nejméně 20 minut.

3

Hotovou omáčku rozmixujeme tyčovým mixérem, podle potřeby vyvaříme na požadovanou hustotu a podáváme s vařeným hovězím masem. Porce doplníme kynutým knedlíkem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept