Švestková omáčka k vařenému masu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Švestková omáčka k vařenému masu
Švestková omáčka k vařenému masu
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 37337 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
10 g | Citronová kůra |
30 ml | Citronová šťáva |
1 špetka | Cukr krupice |
600 g | Hovězí maso vařené |
400 g | Knedlík kynutý |
80 g | Máslo čerstvé |
50 g | Mouka pšeničná hladká |
40 g | Povidla švestková |
3 g | Skořice mletá |
10 g | Sůl |
600 g | Švestky |
1000 ml | Vývar z uzeného masa |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 155,2mg |
Draslík | 201,8mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,8mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Citronová šťáva, Cukr krupice, Skořice mletá, Sůl, Švestky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso vařené, Knedlík kynutý, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Povidla švestková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Vývar z uzeného masa nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Švestková omáčka k vařenému masu postup přípravy receptu:
1 | Čerstvé švestky vypeckujeme, vložíme do hrnce, zalijeme uzeným vývarem a vaříme asi 30 minut. |
2 | Z másla a mouky usmažíme středně hnědou jíšku, opatrně ji přimícháme ke švestkám a provaříme. Ochutíme citronovou šťávou, citronovou kůrou, solí, cukrem a skořicí. Přidáme dvě lžíce povidel a vaříme ještě nejméně 20 minut. |
3 | Hotovou omáčku rozmixujeme tyčovým mixérem, podle potřeby vyvaříme na požadovanou hustotu a podáváme s vařeným hovězím masem. Porce doplníme kynutým knedlíkem. |