Vepřová játra s vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová játra s vejci
Vepřová játra s vejci
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 37338 |
Ingredience
200 g | Chléb celozrnný žitný |
160 g | Cibule |
600 g | Játra vepřová |
3 g | Pepř černý mletý |
60 g | Sádlo škvařené |
10 g | Sůl |
8 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 956,7mg |
Draslík | 718,2mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 33g |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 41,1mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 38,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb celozrnný žitný, Cibule, Játra vepřová, Sádlo škvařené, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová játra s vejci postup přípravy receptu:
1 | Játra omyjeme, odblaníme a nakrájíme na kostičky. Cibuli pokrájíme nadrobno, vejce rozkvedláme v hrnku. |
2 | V pánvi rozehřejeme sádlo, přisypeme cibuli a osmahneme dozlatova. Přidáme k cibuli játra, orestujeme, zalijeme vejci, osolíme, opepříme a promícháme. Jakmile se vejce srazí, odstavíme. Játra s vejci rozdělíme na talířky a podle chuti dosolíme. |
3 | Podáváme s žitným tmavým chlebem. |