Vepřové závitky s játry - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové závitky s játry
Vepřové závitky s játry
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 37340 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
40 g | Brambory vařené |
200 g | Bránice |
400 g | Cibule |
600 g | Játra vepřová |
3 g | Kmín drcený |
3 g | Pepř černý mletý |
50 g | Sádlo škvařené |
10 g | Sůl |
1 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 463,6mg |
Draslík | 613,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 32g |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 46,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 35,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Cibule, Játra vepřová, Kmín drcený, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bránice, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové závitky s játry postup přípravy receptu:
1 | Vepřová játra nakrájíme na malé plátky a lehce naklepeme. Cibuli nakrájíme na kolečka a rozebereme na kroužky. Bránici rozložíme a rozřežeme na 4 plátky. |
2 | V pánvi rozehřejeme sádlo a játra na něm osmahneme z obou stran, vyndáme z pánve, na tuk nasypeme kroužky cibule a orestujeme. Na plátky bránice rozdělíme játra, orestovanou cibuli, osolíme, opepříme, okmínujeme, zabalíme do závitků, zpevníme párátky, vložíme do pekáčku, podlijeme troškou vody a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme asi 25 minut, závitky průběžně obracíme a poléváme vlastní šťávou. |
3 | Závitky upravíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a přelijeme vlastí šťávou. |