Hlávkový salát s kozím sýrem a hříbky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 28 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hlávkový salát s kozím sýrem a hříbky
Celkový čas: | 28 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 3 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 37343 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
300 g | Hříbky čerstvé |
0,5 kávová lžička | Kmín drcený |
0,5 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
5 polévková lžíce | Ořechy vlašské |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
300 g | Salát hlávkový |
0,5 kávová lžička | Sůl |
240 g | Sýr kozí |
dresink | |
---|---|
2 špetka | Kmín římský |
2 polévková lžíce | Ocet Sherry |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
0,5 kávová lžička | Pepř bílý |
2 špetka | Sůl mořská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 49,1mg |
Draslík | 564,3mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,8mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Hříbky čerstvé, Kmín drcený, Kopr čerstvý, Olej slunečnicový, Ořechy vlašské, Sůl, Sýr kozí, Kmín římský, Pepř bílý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Salát hlávkový, Ocet Sherry, Olej olivový extra panenský, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hlávkový salát s kozím sýrem a hříbky postup přípravy receptu:
1 | Listy hlávkového salátu dobře omyjeme a necháme odkapat. Čerstvý kopr omyjeme, drobně pokrájíme a dáme do misky. Kozí tvrdý sýr nakrájíme na kostičky (2 x 2 cm), které přidáme ke kopru. Česnek oloupeme, drobně nasekáme a přimícháme k sýru. |
2 | Očištěné a omyté hříbky nakrájíme na silnější plátky (až 1 cm). V pánvi rozpálíme slunečnicový olej s máslem a hříbky z každé strany restujeme dozlatova(po 1 minutě). Pak je osolíme, posypeme pepřem, kmínem, promícháme a vyjmeme z omastku. Na ten samý omastek dáme orestovat vlašské ořechy. Restujeme je krátce, jen 1 minutu. Pak je vyjmeme a odložíme do misky. |
3 | Připravíme dresink: do misky dáme Sherry ocet, bílý pepř, mletý římský kmín a mořskou sůl. Za stálého míchání přilijeme extra olivový olej a dobře promícháme. |
4 | V míse promícháme hlávkový salát s dresinkem a ozdobně listy poklademe na velkou mísu. Na ně položíme kozí sýr, hříbky, ozdobíme ořechy a podáváme. |