Recept

Dušená mrkev s celerem a fenyklem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 28 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 18 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 37345
Kategorie: Přílohy

Ingredience

3 ks Celer řapíkatý
1 ks Cibule
0,5 ks Fenykl sladký - hlíza
2 kávová lžička Máslo čerstvé
4 ks Mrkev kořen
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
400 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 240 kcal
Kilojoule 1 004kJ
4% Sacharidy 15 g
469% Tuky 352 g
20% Sodík 393 mg
6% Bílkoviny 3 g

Dušená mrkev s celerem a fenyklem postup přípravy receptu:

1

Do hrnce vlijeme vývar. Přidáme očištěnou, podélně rozpůlenou mrkev nakrájenou na 5cm dlouhé kousky, řapíkatý celer nakrájený na kousky, oloupanou, na kolečka nakrájenou cibuli a očištěný, na plátky nakrájený fenykl. Zeleninu zvolna vaříme pod pokličkou asi 15 minut doměkka.

2

Potom pokličku odstraníme a vaříme ještě 2-3 minuty. Podle chuti osolíme, opepříme a přidáme kousek másla.

3

Podáváme jako přílohu k masu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept