Pečená mrkev s rozmarýnem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená mrkev s rozmarýnem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 37346 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
500 g | Mrkev kořen |
1,5 kávová lžička | Olej olivový |
1 kávová lžička | Rozmarýn čerstvý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 69,0mg |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 2,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Rozmarýn čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečená mrkev s rozmarýnem postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou, na 5cm dlouhé kousky nakrájenou mrkev rozložíme na plech. Osolíme, zakapeme olejem a zlehka promícháme. |
2 | Plech vložíme do středně vyhřáté trouby a mrkev pečeme 10 minut. Posypeme lístky rozmarýnu a pečeme dalších 7-10 minut doměkka. |
3 | Podáváme jako přílohu k masovým pokrmům. |