Dušená mladá zelenina - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušená mladá zelenina
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 37347 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
250 g | Karotka |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
250 g | Pórek |
8 ks | Šalotka |
250 g | Tuřín |
200 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 82g |
---|---|
Cholesterol | 12,9mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 54,6mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cukr krupice, Karotka, Šalotka, Tuřín mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Pórek, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušená mladá zelenina postup přípravy receptu:
1 | V hrnci rozehřejeme máslo. Přidáme očištěný, podélně rozpůlený pórek a tuřín, očištěnou baby karotku a oloupanou šalotku. Přilijeme vývar, přidáme cukr, bobkový list a pepř. Přivedeme k varu a pod pokličkou vaříme 10 minut. |
2 | Pokličku odstraníme a zeleninu vaříme 2-3 minuty. Šťáva má zhoustnout. |
3 | Ve šťávě obalíme zeleninu, vyjmeme bobkový list a podáváme jako přílohu k masu. |