Dušená kapusta s jablky a kmínem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušená kapusta s jablky a kmínem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 37349 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 ks | Cibule |
2 ks | Jablka |
500 g | Kapusta hlávková |
1 kávová lžička | Kmín celý |
1 kávová lžička | Med včelí |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
2 kávová lžička | Olej rostlinný |
2 polévková lžíce | Ořechy vlašské |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 516,5mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 104,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Jablka, Kapusta hlávková, Kmín celý, Med včelí, Ocet vinný, Olej rostlinný, Ořechy vlašské, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Dušená kapusta s jablky a kmínem postup přípravy receptu:
1 | Ve velké pánvi rozehřejeme olej. Přidáme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, kmín a smažíme asi 5 minut. |
2 | Potom do pánve přidáme očištěnou, košťálu zbavenou a na tenké proužky nakrájenou kapustu, vinný ocet a sůl. Pod pokličkou prohříváme 4 minuty. Pokličku odstraníme a zvýšíme příkon tepla. Přidáme omytá, na kostičky nakrájená jablka, med a za častého míchání povaříme 4-6 minut. Většina šťávy se má odpařit. |
3 | Při podávání směs ozdobíme nasekanými vlašskými ořechy. |
4 | Podáváme jako přílohu k masovým pokrmům. |