Jednoduchý recept

Kachna na medu se švestkovou omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (23%)
ID receptu: 37351

Ingredience

1 ks Cibule
1 polévková lžíce Citronová šťáva
20 g Cukr krupice
100 g Hrozinky
1500 g Kachna mražená
6 polévková lžíce Med včelí
8 polévková lžíce Omáčka sójová
240 g Povidla švestková
50 g Slanina vepřová
5 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 888 kcal
Kilojoule 3 716kJ
12% Sacharidy 44 g
92% Tuky 69 g
15% Sodík 297 mg
46% Bílkoviny 26 g

Kachna na medu se švestkovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Očištěnou kachnu omyjeme, osušíme a připravíme k pečení tak, že ji rozkrojíme na plocho a položíme na pekáč.

2

Maso osolíme a potřeme marinádou, která se připraví ze sójové omáčky a medu. Kachnu vložíme do pekáče, podlijeme vodou a přiklopíme. Pečeme ve středně vyhřáté troubě, dokud není měkká. Během pečení podléváme šťávou z pečení a vodou. Kachnu můžeme potírat zbylou marinádou. Potom kachnu odkryjeme a dopečeme, aby měla barvu.

3

Slaninu (nebo špek) pokrájíme na kostičky, přidáme k ní pokrájenou cibuli a polovinu hrozinek. Vše spolu krátce osmahneme. Po pár minutách krátkého smažení směs podlijeme malým množstvím vody, přimícháme švestková povidla a vaříme, dokud se vše nespojí.

4

Vše rozmixujeme, přidáme druhou polovinu hrozinek, cukr, citron, sójovou omáčku, sůl podle chuti a necháme ještě chvíli povařit.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept