Vepřové závitky s mletým masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové závitky s mletým masem
Vepřové závitky s mletým masem
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 37352 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Brambory vařené |
200 g | Bránice |
20 g | Česnek |
150 g | Cibule |
600 g | Játra vepřová |
50 g | Mouka pšeničná hrubá |
3 g | Pepř černý mletý |
60 g | Sádlo škvařené |
50 g | Slanina vepřová |
60 g | Strouhanka |
15 g | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
150 g | Vepřové maso mleté |
1 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 562,9mg |
Draslík | 992,4mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 33g |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 50,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 36,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Česnek, Cibule, Játra vepřová, Sádlo škvařené, Slanina vepřová, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Vepřové maso mleté, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bránice, Mouka pšeničná hrubá, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové závitky s mletým masem postup přípravy receptu:
1 | Vepřovou bránici rozložíme a nařežeme na 4 díly. Mleté maso dáme do mísy, přisypeme strouhanku, mouku, nadrobno nakrájenou cibuli, sůl, pepř, přidáme vejce, ochutíme prolisovaným česnekem a vypracujeme masové těsto jako na karbanátky. Játra omyjeme, odblaníme a nakrájíme na tenké plátečky. |
2 | V pánvi rozehřejeme sádlo a osmahneme na něm plátky jater z obou stran. Na plátky bránice položíme plátky jater, na ně navrstvíme masové těsto, zabalíme do závitků, zpevníme párátky a vložíme do pekáčku. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky a přidáme k závitkům. Podlijeme troškou vody a dáme péct. Pečeme ve vyhřáté troubě asi půl hodiny, průběžně podléváme. |
3 | Závitky podáváme s vařeným bramborem a přeléváme vlastním výpekem. |