Recept

Ostrá mexická kuřecí křídla s česnekem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (23%)
ID receptu: 37353
Kategorie: Maso

Ingredience

1000 g Brambory
8 stroužek Česnek
1 kávová lžička Chilli koření mleté
2 ks Cibule
500 g Kuřecí křídla
5 polévková lžíce Olej olivový

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 530 kcal
Kilojoule 2 216kJ
11% Sacharidy 39 g
38% Tuky 28 g
6% Sodík 122 mg
54% Bílkoviny 31 g

Ostrá mexická kuřecí křídla s česnekem postup přípravy receptu:

1

Omytá, očištěná a osušená kuřecí křídla vložíme na několik hodin do marinády. Marináda: 5 lžic olivového oleje, 1 lžička chilli.

2

Brambory omyjeme a nakrájíme i se slupkou na kolečka, menší jenom přepůlíme.

3

Cibuli oloupeme a pokrájíme na větší kusy. Neoloupaný česnek přepůlíme.

4

Do pekáčku naskládáme brambory, cibuli a česnek. Jako další naskládáme do pekáčku marinovaná křídla a vložíme do trouby. Pečeme v horké troubě přibližně hodinu. Ke konci pečení zvýšíme teplotu, aby maso dostalo barvu a opekla se kůrka.

Poznámka

Maso doporučujeme naložit přes noc. Křídla jsou dost ostrá, sůl není téměř třeba.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept