Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 37357
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

300 g Hroznové víno
30 g Mandle
40 g Ořechy vlašské
1 polévková lžíce Řeřicha
300 g Salát kadeřavý
200 g Sýr balkánský
400 g Žampiony čerstvé
zálivka
3 polévková lžíce Ocet Sherry
1 dl Ořechový olej
1 kávová lžička Pepř citronový
3 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 552 kcal
Kilojoule 2 309kJ
7% Sacharidy 26 g
62% Tuky 46 g
40% Sodík 802 mg
26% Bílkoviny 15 g

Salát s vinnými hrozny postup přípravy receptu:

1

Připravíme zálivku: do misky dáme 3 polévkové lžíce Sherry octa, přidáme 3 špetky soli, lžičku citronového pepře a postupně přilijeme 1 dl ořechového oleje, vše dobře promícháme.

2

Listy kadeřavého salátu omyjeme a dáme do mísy. Očištěné, omyté a osušené žampiony nakrájíme na plátky, mandle a vlašské ořechy posekáme na menší kusy a v pánvi nasucho je dozlatova opražíme. Zelené a modré vinné hrozny omyjeme a bobule rozkrájíme na poloviny. Balkánský sýr nakrájíme na kostky.

3

V míse s marinádou promícháme všechny ingredience a salát odložíme na 30 minut do chladničky. Řeřichu omyjeme a pokrájíme.

4

Vychlazený salát ozdobně dáme do misek, posypeme řeřichou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept