Jednoduchý recept

Zelenina plněná

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 37358
Kategorie: Zelenina

Ingredience

1 ks Cibule červená
2 polévková lžíce Citronová šťáva
4 ks Cuketa
2 kávová lžička Kmín mletý
2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
2 polévková lžíce Máta
0,3 ks Okurka salátová
1 polévková lžíce Olej olivový
2 ks Paprika oranžová
2 kávová lžička Pepř černý mletý
225 g Pšenice Špalda
4 ks Rajčata
2 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 289 kcal
Kilojoule 1 209kJ
15% Sacharidy 54 g
6% Tuky 4 g
20% Sodík 401 mg
21% Bílkoviny 12 g

Zelenina plněná postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Vršky rajčat odřízneme a odložíme stranou. Vydlabeme lžičkou rajčatovou dužinu, posekáme ji a dáme do misky. Rajčatové schránky osolíme, opepříme a postavíme dnem vzhůru na ubrousky.

2

Očistíme cukety a z každé vykrojíme podélně žlábek ve tvaru V. Vykrojenou dužinu cuket posekáme a přidáme k té rajské. Schránky z cuket osolíme, opepříme a odložíme stranou. Papriky rozřízneme na poloviny, aby stopky zůstaly neporušené. Vykrojíme jádra a vyhodíme je. Paprikové schránky osolíme, opepříme a dáme stranou.

3

Drcenou pšenici namočíme dle návodu na balíčku. Okurku nasekáme a dáme ke směsi z rajčat a cuket. Nasekáme červenou cibuli a s citronovou šťávou, olivovým olejem, kmínem, mátou, koriandrem, solí a pepřem přidáme k zeleninové směsi a promícháme.

4

Když pšenice nabobtná, vmícháme ji do zeleniny a směsí naplníme schránky rajčat, cuket a paprik. Rajčata přikryjeme jejich vršky, dáme do pekáče a necháme péct 25 minut.

5

Poté necháme okapat a okamžitě podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept