Paštika vepřová - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 145 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Paštika vepřová
Paštika vepřová
Celkový čas: | 145 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 105 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 37359 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
200 g | Anglická slanina |
1 kg | Chléb konzumní |
200 g | Cibule |
500 g | Játra vepřová |
4 g | Muškátový oříšek |
4 g | Nové koření mleté |
5 g | Pepř černý mletý |
20 g | Sádlo škvařené |
80 g | Slanina vepřová |
20 g | Sůl |
5 g | Tymián sušený |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
300 g | Vepřový bok |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 267,1mg |
Draslík | 302,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,6mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibule, Játra vepřová, Muškátový oříšek, Sádlo škvařené, Slanina vepřová, Sůl, Tymián sušený, Vaječný žloutek slepičí, Vepřový bok mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Nové koření mleté, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Paštika vepřová postup přípravy receptu:
1 | Vepřový bůček a játra nakrájíme na kostky, slaninu na drobné kostičky, cibuli nadrobno, anglickou slaninu na tenké plátky. |
2 | V hrnci rozškvaříme kostičky slaniny, přisypeme cibuli a osmahneme do růžova, přidáme maso, podlijeme troškou vody a dusíme asi 40 minut. Před koncem dušení necháme téměř vyvařit tekutinu. Maso s játry umeleme na masovém strojku, vložíme do mísy, přidáme žloutky, sůl, pepř, mletý muškát, tymián, nové koření a vypracujeme hladkou hmotu. |
3 | Pekáček vymažeme sádlem, stěny a dno vysteleme plátky anglické slaniny a vložíme hladkou masovou hmotu. Uhladíme a vložíme do trouby. Pečeme ve vyhřáté troubě zvolna asi hodinu. |
4 | Vyndáme, necháme vychladnout a podáváme s pečivem. |