Jednoduchý recept

Paštika vepřová

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 145 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 105 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 37359
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

200 g Anglická slanina
1 kg Chléb konzumní
200 g Cibule
500 g Játra vepřová
4 g Muškátový oříšek
4 g Nové koření mleté
5 g Pepř černý mletý
20 g Sádlo škvařené
80 g Slanina vepřová
20 g Sůl
5 g Tymián sušený
2 ks Vaječný žloutek slepičí
300 g Vepřový bok

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 650 kcal
Kilojoule 2 721kJ
15% Sacharidy 55 g
47% Tuky 35 g
53% Sodík 1 g
46% Bílkoviny 26 g

Paštika vepřová postup přípravy receptu:

1

Vepřový bůček a játra nakrájíme na kostky, slaninu na drobné kostičky, cibuli nadrobno, anglickou slaninu na tenké plátky.

2

V hrnci rozškvaříme kostičky slaniny, přisypeme cibuli a osmahneme do růžova, přidáme maso, podlijeme troškou vody a dusíme asi 40 minut. Před koncem dušení necháme téměř vyvařit tekutinu. Maso s játry umeleme na masovém strojku, vložíme do mísy, přidáme žloutky, sůl, pepř, mletý muškát, tymián, nové koření a vypracujeme hladkou hmotu.

3

Pekáček vymažeme sádlem, stěny a dno vysteleme plátky anglické slaniny a vložíme hladkou masovou hmotu. Uhladíme a vložíme do trouby. Pečeme ve vyhřáté troubě zvolna asi hodinu.

4

Vyndáme, necháme vychladnout a podáváme s pečivem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept