Jednoduchý recept

Králík pečený v bránici

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 37364

Ingredience

500 g Brambory vařené
200 g Bránice
150 g Cibule
1 kg Králík
5 g Pepř černý mletý
100 g Slanina vepřová
15 g Sůl
30 g Česnek
30 g Sádlo škvařené
250 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 738 kcal
Kilojoule 3 087kJ
7% Sacharidy 26 g
49% Tuky 37 g
99% Sodík 2 g
128% Bílkoviny 72 g

Králík pečený v bránici postup přípravy receptu:

1

Vykuchaného a omytého králíka naporcujeme, cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na hranolky, bránici nařežeme na 5 dílů. Králíka prošpikujeme slaninou, potřeme prolisovaným česnekem, osolíme a opepříme.

2

Do každého dílu bránice zabalíme jednu porci králíka. V pánvi roztavíme sádlo, přisypeme cibuli, osmahneme dozlatova, přidáme porce králíka, podlijeme troškou vody, zakryjeme a podusíme asi 20 minut.

3

Maso přendáme i se šťávou do pekáčku, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme nejméně hodinu, občas podléváme.

4

Porce králíka rozdělíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a přelijeme výpekem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept