Králík pečený v bránici - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Králík pečený v bránici
Králík pečený v bránici
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 37364 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 g | Brambory vařené |
200 g | Bránice |
30 g | Česnek |
150 g | Cibule |
1 kg | Králík |
5 g | Pepř černý mletý |
100 g | Slanina vepřová |
15 g | Sůl |
30 g | Sádlo škvařené |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 191,4mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 13,8mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Česnek, Cibule, Slanina vepřová, Sůl, Sádlo škvařené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bránice, Králík, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Králík pečený v bránici postup přípravy receptu:
1 | Vykuchaného a omytého králíka naporcujeme, cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na hranolky, bránici nařežeme na 5 dílů. Králíka prošpikujeme slaninou, potřeme prolisovaným česnekem, osolíme a opepříme. |
2 | Do každého dílu bránice zabalíme jednu porci králíka. V pánvi roztavíme sádlo, přisypeme cibuli, osmahneme dozlatova, přidáme porce králíka, podlijeme troškou vody, zakryjeme a podusíme asi 20 minut. |
3 | Maso přendáme i se šťávou do pekáčku, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme nejméně hodinu, občas podléváme. |
4 | Porce králíka rozdělíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a přelijeme výpekem. |