Krůtí stehno na leču - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 180 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krůtí stehno na leču
Celkový čas: | 180 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 120 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | pavlickova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (23%) |
ID receptu: | 37366 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bujón zeleninový |
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 ks | Krůtí stehna |
1 kávová lžička | Majoránka |
100 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Paprika červená |
2 ks | Rajčata |
1 polévková lžíce | Solamyl - bramborový škrob |
1 polévková lžíce | Šťáva citrónová |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 297,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 122,3mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 116,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Krůtí stehna, Majoránka, Paprika červená, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bujón zeleninový, Máslo čerstvé, Solamyl - bramborový škrob, Šťáva citrónová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krůtí stehno na leču postup přípravy receptu:
1 | Jako první připravíme maso. Krůtí stehno omyjeme, necháme okapat. Potom rozpustíme máslo a tím stehno potřeme. Osolíme a celé posypeme majoránkou. Ještě pokapeme šťávou z citrónu a nejméně 2 hodiny marinujeme. |
2 | Rozvaříme zeleninovou kostku, abychom měli připravený vývar. |
3 | Pekáček nebo zapékací misku vymažeme máslem a vložíme do něj stehno. Maso zalijeme částí vývaru. Do pekáče vysypeme na kolečka nakrájenou cibuli a na tenké plátky pokrájený česnek. Pekáč přiklopíme a v troubě pečeme. |
4 | Když je stehno téměř měkké, přidáme do pekáčku nakrájená rajčata a papriku. |
5 | Při pečení podléváme stehno vývarem a otáčíme. Dopékáme odkryté. |
6 | Chceme-li k masu šťávu, maso vyndáme, rozmícháme trochu vody se lžící solamylu a prohřejeme. |
Poznámka
Marinovat nejlépe přes noc.