Kebab na grilu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kebab na grilu
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 37367 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule červená |
1 ks | Cuketa |
4 ks | Lilek |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Paprika červená |
1 ks | Paprika oranžová |
1 ks | Paprika zelená |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Rozmarýn sušený |
2 polévková lžíce | Šťáva citrónová |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 668,6mg |
Vláknina | 22g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 43,6mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cuketa, Lilek, Paprika červená, Paprika zelená, Rozmarýn sušený, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Olej olivový, Paprika oranžová, Pepř černý mletý, Šťáva citrónová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kebab na grilu postup přípravy receptu:
1 | Na poloviny překrojíme papriky, zbavíme semínek a nakrájíme na kousky. Očistíme a podélně rozkrojíme cuketu, pokrájíme též na kousky jako papriky. Papriky a cukety dáme do mísy. |
2 | Očistíme a podélně rozkrojíme lilky na čtvrtiny. Oloupeme a na 8 stejných klínků rozkrojíme cibule. Přidáme do mísy pokrájený lilek a cibuli. |
3 | V misce ušleháme olivový olej, rozmarýn, citronovou šťávu, česnek, sůl a pepř. Zálivkou přelijeme zeleninu a zamícháme, aby se v ní obalila. |
4 | Rozehřejeme gril. Na 8 kovových jehel napícháme zeleninu. Kebaby rozmístíme na mřížku a grilujeme 10 minut, občas otočíme. |
5 | Poté necháme okapat a ihned podáváme. |