Jednoduchý recept

Králík pečený se smetanou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 37370

Ingredience

500 g Brambory vařené
100 g Cibule
1 kg Králík
30 g Mouka pšeničná hladká
100 g Slanina vepřová
250 ml Smetana 12% (konzumní)
15 g Sůl
30 g Česnek
250 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 694 kcal
Kilojoule 2 902kJ
8% Sacharidy 30 g
43% Tuky 32 g
99% Sodík 2 g
120% Bílkoviny 67 g

Králík pečený se smetanou postup přípravy receptu:

1

Vykuchaného králíka omyjeme, odblaníme, prosolíme a naporcujeme. Slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli nasekáme nadrobno, česnek prolisujeme.

2

Králíka vložíme do pekáčku, obložíme slaninou a cibulí, přidáme česnek, podlijeme a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme a podléváme přibližně hodinu podle velikosti králíka. Králík musí být na povrchu červený.

3

Králíka vyndáme, ve smetaně rozmícháme mouku a vlijeme do pekáčku. Vrátíme do trouby a necháme provařit. Hustotu omáčky regulujeme vodou.

4

Králíka rozdělíme na talíře, doplníme vařenými bramborami a přelijme smetanovou omáčkou z pekáčku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept