Recept

Dušené bílé fazole s mangoldem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 37372

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 ks Cibule
1000 g Fazole cannellini
200 g Mangold
1 ks Mrkev kořen
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
80 g Sýr Parmezán
0,5 kávová lžička Sůl
250 ml Vývar drůbeží
2 stroužek Česnek
1 kávová lžička Oregano sušené

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 216 kcal
Kilojoule 905kJ
6% Sacharidy 23 g
65% Tuky 49 g
37% Sodík 730 mg
20% Bílkoviny 11 g

Dušené bílé fazole s mangoldem postup přípravy receptu:

1

Očištěný a omytý mangold nahrubo nasekáme.

2

Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, očištěnou, najemno nakrájenou mrkev, oregano a bobkový list. Smažíme asi 8 minut, aby zelenina změkla. Přidáme prolisovaný česnek a smažíme ještě 1/2 minuty.

3

Do pánve vsypeme mangold a přilijeme vývar. Podusíme za občasného promíchání 2 minuty., přisypeme scezené fazole a pod pokličkou zvolna vaříme 10 minut.

4

Pokličku odstraníme a povaříme ještě 5 minut, aby mangold změkl. Nakonec podle chuti osolíme a opepříme. Bobkový list vyjmeme a směs posypeme nastrouhaným sýrem.

5

Podáváme jako přílohu k masovým pokrmům.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept