Dušené bílé fazole s mangoldem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené bílé fazole s mangoldem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 37372 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1000 g | Fazole cannellini |
200 g | Mangold |
1 ks | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
80 g | Sýr Parmezán |
250 ml | Vývar drůbeží |
1 kávová lžička | Oregano sušené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 8,3mg |
Draslík | 429,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,9mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Mangold, Sůl, Sýr Parmezán, Oregano sušené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazole cannellini, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušené bílé fazole s mangoldem postup přípravy receptu:
1 | Očištěný a omytý mangold nahrubo nasekáme. |
2 | Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, očištěnou, najemno nakrájenou mrkev, oregano a bobkový list. Smažíme asi 8 minut, aby zelenina změkla. Přidáme prolisovaný česnek a smažíme ještě 1/2 minuty. |
3 | Do pánve vsypeme mangold a přilijeme vývar. Podusíme za občasného promíchání 2 minuty., přisypeme scezené fazole a pod pokličkou zvolna vaříme 10 minut. |
4 | Pokličku odstraníme a povaříme ještě 5 minut, aby mangold změkl. Nakonec podle chuti osolíme a opepříme. Bobkový list vyjmeme a směs posypeme nastrouhaným sýrem. |
5 | Podáváme jako přílohu k masovým pokrmům. |