Jednoduchý recept

Králík vařený se smetanou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 37373

Ingredience

4 g Bobkový list
50 g Celer bulvový
50 g Cibule
1 kg Králík
100 g Mouka pšeničná hladká
50 g Mrkev kořen
80 g Máslo čerstvé
4 g Nové koření celé
5 ml Ocet vinný
3 g Pepř černý mletý
30 g Petržel kořen
200 g Smetana zakysaná 14%
15 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 676 kcal
Kilojoule 2 827kJ
6% Sacharidy 20 g
79% Tuky 59 g
79% Sodík 2 g
115% Bílkoviny 65 g

Králík vařený se smetanou postup přípravy receptu:

1

Králičí předek i s drůbky vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a vaříme asi hodinu. Králíka vyjmeme, obereme maso a nakrájíme na kostičky.

2

Mrkev a petržel nakrájíme na kolečka, cibuli nadrobno, celer na nudličky.

3

V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme cibuli, zeleninu a orestujeme. Zasypeme polovinou mouky, orestujeme a zalijeme vývarem z králíka. Povaříme a omáčku rozmixujeme tyčovým mixérem rovnou v hrnci. Ve smetaně rozmícháme druhou polovinu mouky a přilijeme do omáčky. Ochutíme novým kořením, bobkovým listem. Povaříme 20 minut, přidáme králičí maso, prohřejeme a odstavíme. Dochutíme solí, pepřem a octem. Nové koření s bobkovým listem vyndáme.

Poznámka

Omáčku s masem podáváme s knedlíkem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept