Králík vařený se smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Králík vařený se smetanou
Králík vařený se smetanou
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 37373 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 g | Bobkový list |
50 g | Celer bulvový |
50 g | Cibule |
1 kg | Králík |
80 g | Máslo čerstvé |
100 g | Mouka pšeničná hladká |
50 g | Mrkev kořen |
4 g | Nové koření celé |
5 ml | Ocet vinný |
3 g | Pepř černý mletý |
30 g | Petržel kořen |
200 g | Smetana zakysaná 14% |
15 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 191,2mg |
Draslík | 692,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,7mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Cibule, Nové koření celé, Ocet vinný, Petržel kořen, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Králík, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Smetana zakysaná 14% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Králík vařený se smetanou postup přípravy receptu:
1 | Králičí předek i s drůbky vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a vaříme asi hodinu. Králíka vyjmeme, obereme maso a nakrájíme na kostičky. |
2 | Mrkev a petržel nakrájíme na kolečka, cibuli nadrobno, celer na nudličky. |
3 | V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme cibuli, zeleninu a orestujeme. Zasypeme polovinou mouky, orestujeme a zalijeme vývarem z králíka. Povaříme a omáčku rozmixujeme tyčovým mixérem rovnou v hrnci. Ve smetaně rozmícháme druhou polovinu mouky a přilijeme do omáčky. Ochutíme novým kořením, bobkovým listem. Povaříme 20 minut, přidáme králičí maso, prohřejeme a odstavíme. Dochutíme solí, pepřem a octem. Nové koření s bobkovým listem vyndáme. |
Poznámka
Omáčku s masem podáváme s knedlíkem.