Salát se štěrbákem, jablkem, řeřichou a mandlemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát se štěrbákem, jablkem, řeřichou a mandlemi
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 37376 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 kávová lžička | Hořčice Dijonská |
1 ks | Jablka |
150 g | Jogurt bílý |
1 špetka | Kari koření |
1 polévková lžíce | Majonéza |
20 g | Mandle plátky |
2 kávová lžička | Med včelí |
1 hrst | Řeřicha |
1 ks | Štěrbák zahradní |
1 špetka | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 320,9mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 205,1mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,5mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jablka, Kari koření, Med včelí, Řeřicha, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Jogurt bílý, Majonéza, Mandle plátky, Štěrbák zahradní mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát se štěrbákem, jablkem, řeřichou a mandlemi postup přípravy receptu:
1 | V misce smícháme jogurt s majonézou, medem, hořčicí, kari kořením a zázvorem. |
2 | Do mísy vsypeme omytou řeřichu, omytý, na plátky nakrájený štěrbák a omyté, na plátky nakrájené jablko. Promícháme s připraveným dresinkem a salát ozdobíme opraženými plátky mandlí. |