Koblihy kmínové - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koblihy kmínové
Koblihy kmínové
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 37377 |
Ingredience
10 g | Kmín celý |
10 g | Kypřicí prášek do pečiva |
80 g | Máslo čerstvé |
130 ml | Mléko polotučné |
150 g | Mouka pšeničná hladká |
10 g | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 88,6mg |
Draslík | 316,8mg |
Vláknina | 635,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kmín celý, Kypřicí prášek do pečiva, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Koblihy kmínové postup přípravy receptu:
1 | Do mísy nasypeme mouku, prášek do pečiva, přidáme máslo, přilijeme mléko a vypracujeme těsto. Plech potřeme sádlem, z těsta tvoříme středně velké koblihy a vyskládáme je na plech. Potřeme rozkvedlaným vejcem, posypeme hrubou solí, kmínem a dáme péct. Pečeme ve vyhřáté troubě 40 minut a vyndáme. |
2 | Koblihy necháme vychladnout a podáváme jako slané pečivo. |