Jednoduchý recept

Kuře s česnekovou pastou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (23%)
ID receptu: 37378
Kategorie: Maso

Ingredience

200 g Brambory
4 stroužek Česnek
600 g Kuřecí stehna
100 g Máslo čerstvé
150 g Máslo pomazánkové
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Pórek
2 g Sůl
100 g Vepřová uzená plec
5 dl Vývar drůbeží
1 kávová lžička Koření grilovací

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 883 kcal
Kilojoule 3 696kJ
7% Sacharidy 24 g
78% Tuky 58 g
48% Sodík 953 mg
66% Bílkoviny 37 g

Kuře s česnekovou pastou postup přípravy receptu:

1

Česnek olopememe a rozdrtíme, smícháme ho s pomazánkovým máslem.

2

Omytá a osušená stehna připravíme k pečení tak, že uvolníme kůži a prostor pod kůží vyplníme pomazánkovým máslem. Otvory uzavřeme párátky nebo malými špízovými jehlami.

3

Maso osolíme, opepříme, sypeme libovolnou oblíbenou směsí koření.

4

Z pórku sloupneme horní slupku a nakrájíme ho na kolečka. Moravské uzené nakrájíme na kostičky.

5

Pekáček vymažeme máslem, na dno poklademe kostičky uzeného a pórek.

6

Na tuto směs rozložíme maso, obložíme kousky másla a dáme péct.

7

Pečeme v horké troubě na 230 °C čtvrt hodiny. Maso přikryjeme alobalem, aby se shora nepřipálilo. Během pečení podléváme vývarem.

8

Když je maso téměř měkké, přidáme k němu do pekáče omyté neoloupané brambory, nakrájené na kolečka nebo čtvrtky.

9

Podlijeme a dál pečeme půl hodiny.

10

Šťávu zahustíme světlou jíškou a ještě chvíli pečeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept