Kuře s česnekovou pastou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře s česnekovou pastou
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | pavlickova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (23%) |
ID receptu: | 37378 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Brambory |
4 stroužek | Česnek |
600 g | Kuřecí stehna |
100 g | Máslo čerstvé |
150 g | Máslo pomazánkové |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Pórek |
2 g | Sůl |
100 g | Vepřová uzená plec |
5 dl | Vývar drůbeží |
1 kávová lžička | Koření grilovací |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 169,5mg |
Draslík | 689,5mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 185,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,8mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 32,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Kuřecí stehna, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Máslo pomazánkové, Pepř černý mletý, Pórek, Vepřová uzená plec, Vývar drůbeží, Koření grilovací mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře s česnekovou pastou postup přípravy receptu:
1 | Česnek olopememe a rozdrtíme, smícháme ho s pomazánkovým máslem. |
2 | Omytá a osušená stehna připravíme k pečení tak, že uvolníme kůži a prostor pod kůží vyplníme pomazánkovým máslem. Otvory uzavřeme párátky nebo malými špízovými jehlami. |
3 | Maso osolíme, opepříme, sypeme libovolnou oblíbenou směsí koření. |
4 | Z pórku sloupneme horní slupku a nakrájíme ho na kolečka. Moravské uzené nakrájíme na kostičky. |
5 | Pekáček vymažeme máslem, na dno poklademe kostičky uzeného a pórek. |
6 | Na tuto směs rozložíme maso, obložíme kousky másla a dáme péct. |
7 | Pečeme v horké troubě na 230 °C čtvrt hodiny. Maso přikryjeme alobalem, aby se shora nepřipálilo. Během pečení podléváme vývarem. |
8 | Když je maso téměř měkké, přidáme k němu do pekáče omyté neoloupané brambory, nakrájené na kolečka nebo čtvrtky. |
9 | Podlijeme a dál pečeme půl hodiny. |
10 | Šťávu zahustíme světlou jíškou a ještě chvíli pečeme. |