Rybí polévka se zázvorovými nočky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí polévka se zázvorovými nočky
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 3738 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
0,3 ks | Celer bulvový |
1 ks | Libeček |
50 g | Máslo čerstvé |
500 g | Mořská štika - filety |
2 ks | Mrkev kořen |
5 ks | Nové koření celé |
5 ks | Pepř černý celý |
2 ks | Petržel kořen |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
100 g | Pšeničná krupice |
1 špetka | Šalvěj sušená |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
0,3 ks | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 83,4mg |
Draslík | 559,4mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 4g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 71,6mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Mořská štika - filety, Nové koření celé, Petržel kořen, Sůl, Vejce slepičí, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Libeček, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Petržel - nať, Pšeničná krupice, Šalvěj sušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Pepř černý celý nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí polévka se zázvorovými nočky postup přípravy receptu:
1 | Rybu omyjeme a vložíme s kořenovou zeleninou a s kořením do hrnce. Zalijeme 1,5l studené vody a přivedeme k varu. Vaříme 20 minut, poté slijeme přes síto. |
2 | Nočky připravíme tak, že rozpustíme máslo, zpěníme v něm nasekanou petrželku a vmícháváme krupici. Přidáme vajíčko a nastrouhaný zázvor. Necháme chvíli stát. |
3 | Namočenou lžičkou v horkém vývaru vykrajujeme nočky a dáváme je do polévky. 5 minut je povaříme. |
4 | Přidáme nakrájenou vařenou zeleninu a podáváme. |