Jednoduchý recept

Zelenina gratinovaná

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (30%)
ID receptu: 37380
Kategorie: Zelenina

Ingredience

500 g Brambory
1 ks Fenykl sladký - hlíza
225 g Karotka
3 dl Mléko nízkotučné
25 g Mouka pšeničná hladká
0,5 kávová lžička Muškátový oříšek
225 g Pastinák
1 kávová lžička Pepř černý mletý
2 kávová lžička Sůl
25 g Sýr Parmezán
90 g Sýr tavený smetanový
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 213 kcal
Kilojoule 891kJ
7% Sacharidy 26 g
11% Tuky 8 g
19% Sodík 377 mg
17% Bílkoviny 10 g

Zelenina gratinovaná postup přípravy receptu:

1

Podélně na tenké plátky pokrájíme pastináky a karotky. Povaříme je ve vroucí vodě 5 minut, necháme okapat a dáme do zapékací mísy. Fenykl nakrájíme na tenké plátky a povaříme ho ve vroucí vodě 3 minuty. Necháme okapat, přidáme ke karotkám a pastinákům. Osolíme a opepříme. Oloupeme a na kostičky nakrájíme brambory, ve vroucí vodě je vaříme 6 minut, poté necháme okapat.

2

Polovinu nízkotučného taveného sýra necháme rozpustit v pánvi a vmícháme mouku. Sundáme z ohně a přiléváme postupně mléko. Vrátíme na oheň a mícháme do zhoustnutí. Přidáme sůl, pepř a muškátový oříšek. 10 minut necháme chladnout.

3

Ušleháme vejce a přelijeme přes zeleninu, navrch rozložíme brambory a posypeme sýrem. Brambory pomažeme zbylým sýrem a v předehřáté troubě na 180 stupňů Celsia pečeme 60 minut.

4

Gratinovanou zeleninu podáváme teplou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept