Marinovaný sleď na smetaně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marinovaný sleď na smetaně
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 37381 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
5 g | Bazalka |
100 g | Celer bulvový |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
5 g | Kopr čerstvý |
50 g | Libeček |
100 g | Mrkev kořen |
40 ml | Ocet kvasný lihový |
100 g | Petržel kořen |
50 g | Petržel kudrnka |
700 g | Sleď čerstvý |
7 g | Sůl |
250 ml | Víno bílé |
Na omáčku | |
---|---|
20 g | Hořčice |
2 dl | Mléko polotučné |
5 g | Paprika mletá sladká |
6 g | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
250 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 374,1mg |
Draslík | 404,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 44,5mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Celer bulvový, Česnek, Cibule, Kopr čerstvý, Petržel kořen, Sůl, Víno bílé, Paprika mletá sladká, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Libeček, Mrkev kořen, Ocet kvasný lihový, Petržel kudrnka, Sleď čerstvý, Hořčice, Mléko polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Marinovaný sleď na smetaně postup přípravy receptu:
1 | Sledě očistíme a na hodinu namočíme do mléka. V míse vyšleháme žloutky se smetanou a hořčicí, přidáme papriku, sůl, pepř, vymícháme dohladka. |
2 | Do hrnce s vodou vlijeme víno a ocet, vložíme kořenovou zeleninu a koření, přivedeme k varu. Vložíme ryby, přibližně 5 minut povaříme, až maso změkne. Vyjmeme, můžeme odkrojit hlavičky a ocasy, sledě rozložíme na mísu. Podáváme zalité připravenou omáčkou, ozdobené snítkou libečku. |
Poznámka
Servírujeme teplé.