Recept

Marinovaný sleď na smetaně

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 37381
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

5 g Bazalka
100 g Celer bulvový
1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
5 g Kopr čerstvý
50 g Libeček
100 g Mrkev kořen
40 ml Ocet kvasný lihový
100 g Petržel kořen
50 g Petržel kudrnka
700 g Sleď čerstvý
7 g Sůl
250 ml Víno bílé
Na omáčku
20 g Hořčice
2 dl Mléko polotučné
5 g Paprika mletá sladká
6 g Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
250 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 406 kcal
Kilojoule 1 699kJ
3% Sacharidy 12 g
96% Tuky 72 g
56% Sodík 1 g
40% Bílkoviny 23 g

Marinovaný sleď na smetaně postup přípravy receptu:

1

Sledě očistíme a na hodinu namočíme do mléka. V míse vyšleháme žloutky se smetanou a hořčicí, přidáme papriku, sůl, pepř, vymícháme dohladka.

2

Do hrnce s vodou vlijeme víno a ocet, vložíme kořenovou zeleninu a koření, přivedeme k varu. Vložíme ryby, přibližně 5 minut povaříme, až maso změkne. Vyjmeme, můžeme odkrojit hlavičky a ocasy, sledě rozložíme na mísu. Podáváme zalité připravenou omáčkou, ozdobené snítkou libečku.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept